Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bez pomocníků by to nešlo - 2017

Čtvrtý ročník Jitrničky je za námi. Roztřídila jsem předměty, zadala výsledky do tabulek, uklidila papíry, zlikvidovala papírové bedny a trochu jsem se dospala. Jitrničky a tlačenky už jsou určitě taky snědené.

Teď je tedy čas na poděkování!

Ze všeho nejdřív bych chtěla poděkovat mým pomocníkům. Bez nich bych samozřejmě takovou akci nebyla schopna uspořádat. Vždycky mě překvapí, že se nakonec najde dost lidí, kteří jsou ochotni přijet brzy ráno a obětovat celý den proto, že jedna praštěná ženská si usmyslela uspořádat závod pro psy, o kterých často nikdo ani neví, jak krásně cvičí.

Letos jsem si udělali i fotku s pomocníky a některými závodníky, abyste viděli, kdo všechno mi pomáhá.

Dvě hlavní pomocnice jsou Kateřina Kelblová (Katka) a Kateřina Nováková (Kačka). Kromě toho, že jsou vedoucími některých částí závodu, tak mají ještě jiné funkce, které nejsou na první pohled vidět. Katka opravuje všechny moje texty, vyrábí hračky, kupuje některé ceny, shání sáčky na předměty a mívá pravidelně skvělé nápady, jako třeba letos losování s miskami. Také je autorkou popisů cviků, které využíváme i jako nápovědu pro nás a pro rozhodčí. Je v podstatě metodickým mozkem celého závodu. Kačka vyrábí dortíky pro pejsky, dodává rodinné příslušníky jako pomocníky a svým nezdolným optimismem mě stále ubezpečuje, že se vše zvládne, i když momentální průšvih vypadá jako nepřekonatelný. Její dcery, Šárka a Magda, jsou již pevnou součástí organizace závodu, takže jako „vyměřovače“ si už nedovedu přestavit nikoho jiného než Šárku v růžové bundě, a Magda, jako pravidelná pomocnice – kladečka pro mistra ČR, bude určitě pověstná v celé komunitě psovodů malých plemen. Obě také pomáhají při rozdělování cen.

S registrací mi letos pomáhala Iva Lžičařová a Vlasta Hofírková, které přes velkou vzdálenost byly ochotné brzo ráno vstávat a pak zajistit celou registraci od veterinární kontroly přes losování startovních čísel až po vydávání jitrnic. Během dne se pak ještě zapojily do přípravy cviku Rozlišování předmětů. Iva nám navíc sehnala jednoho z hlavních sponzorů.

Mou oblíbenou pomocnicí je také Hanka Staňková, protože je pořád rozesmátá a má dobrou náladu. Letos pomáhala Katce při rozlišování.

Novou pomocnicí byla Marcela Medková, která sehrála roli dalšího pomocníka – kladeče pro ZMP2 a současně pomáhala počítat a zapisovat výsledky.

Poprvé s námi pracovala také Lucie Vybíralová. Dostala ode mě přidělený foťák, takže je autorkou většiny fotek, které uvidíte v mém albu. Kromě toho také pokládala předměty při rozlišování a byla druhým vyměřovačem při práci v terénu.

První fotografie, které jste měli možnost si prohlédnout, jsou z ruky a foťáku Petry Odložilové, která naše psí akce fotí pravidelně. Její fotky jsou moc pěkné, v albu se určitě každý našel.

Dalším fotografem byla Jitka Malá, která letos stihla bohužel jen odpolední program, ale příští rok si to určitě vynahradí.

Nesmím zapomenout ani na ty pomocníky, kteří stihli závodit a ještě se podíleli na organizaci závodu. Hanu Bilíkovou, dodavatelka pohárů a ochotnou „taxikářku“ pro pomocníky a závodníky, a Helenu Emmerovou, „figurantku“ při vyhledání osob a pomocnici při přípravě cen a diplomů pro Lelekovický čumák.

A ještě jsou tu ti, které vidět vůbec nebylo. Klára Morongová a Petr Dufek, kteří nám vytiskli diplomy. Moje maminka, která upekla skvělou buchtu. A můj manžel, který trpělivě snášel hory materiálu, připraveného na závod, o které jsem zakopávali v celém domě, řezal koberce na předměty, krájel tlačenku, dělal řidiče při vyzvedávání sponzorských darů a ještě pořád se se mnou nerozvedl, přestože jeho vztah k jiným psům, než k Bardovi, je řekněme poměrně chladný.

Vy všichni máte velkou zásluhu na tom, že Jitrnička proběhla tak, jak proběhla, a zdá se, že se závodníkům líbila. Cítím se moc potěšena, že s vámi mohu spolupracovat a doufám, že se u toho i trochu bavíte.

Budete-li mít chuť a zájem zopakovat si tento zážitek, velmi ráda se s vámi opět potkám v roce 2018 na pátém ročníku naší Jitrničky.

pomocnici.jpg